Χαιρετισμός

Διαδικτυακοί φίλοι και φίλες,

Είμαστε μία ομάδα νέων που έχουμε την τιμή και την χαρά, την ευλογία και την ευκαιρία να ζει την ορθόδοξη πνευματικότητα μέσα στο χώρο του Ενοριακού Κέντρου Νεότητας της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης. Στην πρωτοβουλία μας για μια επικοινωνία μέσα από το διαδίκτυο, δημιουργήσαμε αυτή την ιστοσελίδα σαν μια πρόσκληση (πρόκληση) συμμετοχής στο ξεφάντωμα πνευματικής χαράς που παρέχεται μέσα στην εν Χριστώ πνευματική ζωή του προειρημένου κέντρου νεότητας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, διαμορφώνεται για τον άνθρωπο της εποχής μας κάτω από το βάρος αναπόφευκτων επιδράσεων των διαφόρων «ειδώλων» και των ποικίλων «μοντέλων» υπαρξιακής εκφράσεως και συμπεριφοράς που είναι διαποτισμένα από το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης και τη νοοτροποίας της και γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος, προβληματικός και επικίνδυνος.
Σήμερα, ειδικά, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι νέοι αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα αφιλίας, μοναξιάς και ακοινωνησίας. Ζούμε σε καιρούς συμπυκνωμένης σκληρότητας και κρίσεως σε όλους τους τομείς. Πνευματικούς, οικονομικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς κ.α. Φαίνεται ότι η εποχή μας δεν είναι και τόσο λογική. Για να δώσουμε στο παρόν την ψευδαίσθηση της ευημερίας, φάγαμε το ψωμί του μέλλοντος. Η καθημερινότητα χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων από την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Ποτέ οι στέγες των ανθρώπων δεν ήταν τόσο κοντά και οι ψυχές τόσο απόμακρα. Σήμερα δεν έχουμε φίλους αλλά γνωστούς. Δεν επικοινωνούμε ψυχικά αλλά τηλεφωνικά. Κάνουμε εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς αλλά δεν έχουμε ανοιχτή καρδιά. Η ζωή μας χαρακτηρίζεται από την αναισθητοποίηση που προάγει η εποχή μας. Χρειαζόμαστε όμως την ευαισθητοποίηση. Ο άνθρωπος πρέπει να κάνει όνειρα. Να έχει ευαισθησίες. Όχι να φωνάζει και να μην ακούγεται. Ο στίχος «Σ’ αγαπάω, μ’ ακούς» από το «Μονόγραμμα» του Οδ. Ελύτη έγινε πριν δυο περίπου δεκαετίες η μεγαλύτερη τραγουδιστική επιτυχία. Τυχαίο; Γιατί άραγε;
Οπωσδήποτε ουσιαστική βοήθεια μπορεί να βρεί ο άνθρωπος και ιδιαίτερα ο νέος άνθρωπος μέσα στην Εκκλησία. Γιατί μέσα στην Εκκλησία, ο άνθρωπος βιώνει την ευαγγελική αλήθεια με αγωνιστική συνέπεια, είναι εγγύτερα στη σωτηρία από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο. Μέσα στην Εκκλησία βιώνει με τρόπο χαρισματικό το μυστήριο της καλής αλλοιώσεως μέσα στην ίδια τη ζωή του Χριστού!

Σ’ αυτό το σημείο οι νέοι της ενορίας μας είμαστε ευλογημένοι και τυχεροί. Έχοντας την ευκαιρία συμμετοχής σε ένα πλούσιο πνευματικό και ποιμαντικό έργο -ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την νεότητα- αναπτύσσεται η προσωπική επικοινωνία, σπάει ο πάγος και οι αποστάσεις εξαφανίζονται, διαλύονται οι επιφυλάξεις και οι προκαταλήψεις, προωθείται η αδελφική και φιλική σχέση όλων. Στο κέντρο νεότητας της Αγ. Βαρβάρας Δάφνης συντελείται ένα σοβαρό, δυνατό πνευματικό έργο, με «λογισμό και μ’ όνειρο» όπως λέει ο ποιητής.
Όλα αυτά επιτυγχάνονται χάρις στον χαρισματικό προϊστάμενο της ενοριακής μας σύναξης. Τον π. Μάξιμο Μητράρα που με απροσποίητη αγάπη και καλοσύνη, απλότητα και φιλαδελφία, με ιστορική ευθύνη της Εκκλησίας και την ολόψυχη αφοσίωση στα ζώπυρα της εθνικής μας υποστάσεως, νυχθημερόν αναλίσκεται στην προσφορά και τη διακονία του ανθρώπου της καθημερινότητας. Αφιερώνεται στην εξομολόγηση και στην καθοδήγηση των νέων όλων των ηλικιών και με ένα προσωπικό, ενθουσιαστικό τρόπο εργασίας συγκεντρώνει γύρω από το Ναό ένα πλήθος νέων ανθρώπων. Στο ενοριακό κέντρο του Ναού αναπτύσσονται εποικοδομητικές συζητήσεις θεολογικού επιπέδου. Τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε.

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας. Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και κάθε πνευματική πρόοδο και ανύψωση.

Για την νεολαία της ενορίας μας

Ειρήνη Κων. Αλεβίζου
Πτυχιούχος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς Μεταπτυχιακό στο χώρο της Προηγμένης Επιστήμης Υπολογιστών Manchester, England

Φωτεινή Σακκά
Πτυχιούχος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Αθανάσιος Αντ. Γεωργόπουλος
Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών

Χαράλαμπος Χωραΐτης
Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών

Αθανάσιος Κων. Αλεβίζος
Πτυχιούχος Φυσικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών Μεταπτυχιακό Msc Financial Risk Management University of Glasgow

Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος
Τελειόφοιτος Πληροφορικής ΤΕΙ Αθηνών

Αναστασία Μαθιάσου
Πτυχιούχος Λογιστικής AΤΕΙ Αθηνών

Συμεών Μαθιάσος
Πτυχιούχος Σχολής Ηχοληψίας
Πτυχιούχος Λογιστικής AΤΕΙ Αθηνών

Στυλιανός Σακκάς
Πτυχιούχος ΤΕΕ Υποστήριξης Δικτύων

Ηλίας Papaj
Πτυχιούχος Πληροφορικής Αμερικανικού Κολλεγίου

Γιάννης Κίλιας
Απόφοιτος Σχολής Αστυφυλάκων