ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ κ. ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2018

 DSM2587

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα παραμονή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος στο Ναό μας ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος τουΘεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κ.κ. Κλήμεντος, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι συνέρρεαν από το πρωί για να προσκυνήσουν την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, καθώς επίσης και το σημείο στο οποίο βρέθηκε η Εικόνα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος στον λόγο του με θεολογικό και γλαφυρό τρόπο ανέλυσε το μαρτύριο της Αγίας Βαρβάρας τονίζοντας: "η Αγία Βαρβάρα έκανε την υπέρβαση και νίκησε το μαρτύριο αίματος που της έστησε ο ίδιος της ο πατέρας, ο οποίος της έλεγε να προτιμήσει τον πλούτο, την δόξα και τις ηδονές γιατί πίστευε πως εκεί έγκειται η ζωή. Και αυτό το μοτίβο των προτάσεων επαναλαμβάνεται από καταβολής κόσμου μέχρι σήμερα". Και συνεχίζοντας πρόσθεσε:"η ουσία του μαρτυρίου είναι να δίνω προτεραιότητα στο θέλημα του Θεού. Και αυτό έκανε η Αγία. Όποιος είναι με τον Χριστό έχει την δύναμη να πει όχι στις επιθυμίες, στη δόξα, στα πλούτη".

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο εκ μέρους των Ιερέων, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και των ενοριτών, ο οποίος παρά την πολυεύθυνη αποστολή και διακονία του δεν εφείσθη ούτε κόπου ούτε μόχθου και με προθυμία και αγάπη παρευρέθη στην Πανήγυρη για πολλοστή φορά, ευχόμενος έτη πολλά και θεοτίμητα.

Ακολούθησε δείπνο προς τιμήν του Επισκόπου στην αίθουσα του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης "Καταφυγή", ενώ οι νέοι και οι νέες του Κέντρου Νεότητος χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό