Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΩΣ

IMG 1562

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με ιεροπρέπεια τελέσθηκε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στο Ναό μας η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως παρουσία των πιστών ενοριτών, οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν το πάνσεπτο σώμα του Κυρίου μας.

Ο προϊστάμενος του Ναού στον λόγο του τόνισε: ¨ο Κύριός μας, ο Χριστός μας, ο Μεσσίας, είναι σήμερα εν τω μέσω της Εκκλησίας μας. Αθώος ων, οι Εβραίοι Τον κατηγόρησαν. Δεν έβρισκαν αιτία για να Τον καταδικάσουν. Βλέπουμε μία κακοδικία η οποία λαμβάνει μορφή δικαστηρίου. Ο Αθώος, ο Αναμάρτητος, Αυτόν που ο Πιλάτος δεν έβρισκε αιτία για να Τον κατηγορήσει, Τον καταδίκασε για να μην κακοχαρακτηριστεί από τον Καίσαρα. Ο Κύριός μας σταυρώθηκε όμως για τις δικές μας αμαρτίες. Βίωσε την απόλυτη γύμνια, το απόλυτο πάθος, την απόλυτη αδυναμία, τον απόλυτο εξευτελισμό για να μπορούμε και εμείς σήμερα να πούμε σαν τον ληστή μνήσθητί μου Κύριε εν τη βασιλεία Σου".

Οίμοι γλυκύτατε Ιησού......Πώς σε κηδεύσω Θεέ μου; ή πώς σινδόνιν ειλήσω; ποίοις χερσί δε προσψαύσω το Σον ακήρατον Σώμα; ή ποία άσματα μέλψω; τη ση εξόδω Οικτίρμον; Μεγαλύνω τα πάθη Σου, υμνολογώ και την ταφήν Σου, συν τη Αναστάσει κραυγάζων Κύριε δόξα Σοι".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό