ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟ ΟΦΦΙΚΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

IMG 1041

Με ιδιαίτερη χαρά και λαμπρότητα τελέσθηκε στο Ναό μας Ιερά Αγρυπνία, παραμονή της Αποδόσεως της Εορτής του Πάσχα, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρυουπόλεως κ. Νεκταρίου, παρουσία κληρικών, εκ του εγγύς και εκ του μακράν, των πιστών ενοριτών, κατά την οποίαν τελέσθηκε και η χειροθεσία εις το οφφίκιον του Οικονόμου του π. Μαρίου Μαμανέα, ιερέως ο οποίος διακονεί στο Ναό μας.

Ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό και αφού ανέπτυξε θεολογικώς την ευαγγελική περικοπή της Εορτής, απευθυνόμενος στον χειροθετούντα τον προέτρεψε να αναπτύξει τα προσωπικά τάλαντά του προς ωφέλεια των πιστών, δίνοντας μαρτυρία Χριστού Εσταυρωμένου και Αναστάντα. Επίσης τον παρότρυνε να ζει την χαρά της Αναστάσεως μέσα στην ζωή του.

Την Κυριακή, ημέρα που η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων, η ενορία μας έζησε μία οικουμενική στιγμή δίνοντας το μήνυμα "εν ώσιν" ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Συλβέστρου. Κάτω από οποιεσδήποτε φυλετικές αλλά και εθνικές διαφορές ο Χριστός είναι Αυτός που μας ενώνει επί τω αυτώ. Και άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους γίνονται μία οικογένεια με κέντρο τον Χριστό μας, ο Οποίος ζωοποιεί πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον. 

Ο Θεοφιλέστατος μας περιέγραψε τις δυσκολίες της εξωτερικής ιεραποστολής και μας μετάγγισε την αγάπη για τον συνάνθρωπο μέσα από την πρακτική διακονία των αδελφών μας σε μια μακρινή ήπειρο, ιδίως της Αφρικής. Μας παρότρυνε να είμαστε κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας, η οποία είναι η κιβωτός της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Παρεβρέθηκαν ο καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α. Αιδεσιμολογιώτατος π. Αθανάσιος Μελισσάρης, ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας π. Νεκτάριος Σκουλάκος, ο ευσεβής λαός και πληροφορηθήκαμε για το ιεραποστολικό έργο που επιτελείται από τους Επισκόπους και τους Ιερείς.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε τους Θεοφιλεστάτους και τους ευχήθηκε τα έτη τους να είναι πολλά, ευλογημένα και θεοτίμητα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό