ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

IMG 20230604 214838 267

Με κατάνυξη εορτάσθηκε σήμερα στο Ναό μας η Κυριακή της Πεντηκοστής, παρουσία των Ιερέων μας και των πιστών ενοριτών οι οποίοι προσήλθαν από νωρίς να συνεορτάσουν την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας μας.

Επίσης με συγκίνηση τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο εις την μνήμη του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ο οποίος έπεσε μαχόμενος κατά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.

Ο π. Μάξιμος στον λόγο του, εμφανώς συγκινημένος, μας θύμισε και μας ανέλυσε την μεγάλη προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του τελευταίου αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ο οποίος λίγο πριν την Άλωση μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων στην Αγιά Σοφιά και στη συνέχεια ρίχτηκε στον αγώνα. Στη συνέχεια ανέλυσε το Ευαγγέλιο της ημέρας τονίζοντας μεταξύ άλλων " ο Χριστός μας είπε όποιος πιστεύει σ΄ Εκείνον, θα τρέξουν από μέσα του ποταμοί ζωντανού ύδατος. Ο πιστός γίνεται κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος. Όποιος χτίζει μια σχέση εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με τον Χριστό γίνεται πηγή του Αγίου Πνεύματος. Το Άγιο Πνεύμα κατοικεί στην ύπαρξη του πιστού, στο είναι του και δεν κρύβεται, ούτε αποσιωπάται. Τα γνωρίσματα ενός τέτοιου πιστού είναι η γλυκύτητα, η δικαιοσύνη και η αλήθεια. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Εσπερινού της Γονυκλισίας παρατέθηκε πρωινό σε όλους τους ενορίτες στο Πολυδύναμο Ενοριακό Κέντρο " η Αγία Βαρβάρα"

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό