ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

IMG 1219

Με λαμπρότητα και με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα στο Ναό μας η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, των Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λιακόπουλου, Εκπροσώπων κομμάτων και πλήθους πιστών οι οποίοι προσήλθαν να συνεορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας. 

Για πρώτη φορά είχαμε την χαρά και την τιμή ο Δήμαρχος Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Αναστάσιος Μπινίσκος να παρευρίσκεται στην αποστολή της μεταφοράς του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα και ο ίδιος το εκόμισε στο Ναό μας με συνοδεία περιπολικού της Αστυνομίας.

Το πασχάλιο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ το οποίο αναγνώσθηκε μεταξύ άλλων ανέφερε " η Ανάσταση είναι το γεγονός της θείας αγάπης στην μεγάλη λαμπρότητά του. Η εις Άδου κάθοδος του Χριστού, τόσο αγαπημένη παράσταση και στην εικονογραφική μας παράδοση, σηματοδοτεί την Ανάσταση του ανθρωπίνου γένους. Αυτή την κλητή και αγία ημέρα, ας αφουγκραστούμε το μήνυμα του κενού μνημείου. Ο Χριστός ηγέρθη, ουκ έστιν ώδε. Ο θάνατος νικήθηκε"!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό