Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

IMG 0484

Με ευλάβεια και λαπρότητα τελέσθηκε σήμερα στο Ναό μας η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού παρουσία των πιστών ενοριτών.

Ο π. Μάξιμος στον λόγο του αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης που εορτάζεται σήμερα σε όλους τους Ορθοδόξους Ναούς τονίζοντας: " Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού συνδέεται με τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα τόσο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας όσο και του Χριστιανισμού. Συγχρόνως όμως αναφέρεται στη Σταύρωση και τον θάνατο του Κυρίου που ουσιαστικά υπήρξε η πρώτη Ύψωση του Τιμίου Σταυρού με σταυρωμένο Αυτόν τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό. Γι΄ αυτό και η σημερινή ημέρα τιμάται με αυστηρή νηστεία. Εξ άλλου το Ευαγγέλιο που διαβάζεται σήμερα είναι το ίδιο που διαβάζεται την Μεγάλη Παρασκευή. Σήμερα υψώνοντας τον Σταυρό προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα ψάλλοντας το " Κύριε ελέησον" ομολογούμε ότι ανεβαίνοντας ο Χριστός στον Σταυρό ήθελε να ενώσει τα πέρατα της γης, το πλάτος, το μήκος, το βάθος, το ύψος εν τω σωματί Του, ώστε να έχουμε δια Αυτού την προσαγωγή προς τον Πατέρα" 

Τέλος ευχήθηκε: " ο Τίμιος Σταυρός να μας χαρίζει υγεία και ευλογία, φωτισμό, καθαρό νου, πνευματική ζωή, μεταμορφωτική πορεία και να θυμάστε ο Σταυρός είναι το σύμβολο του πάθους που μας οδηγεί μέσα από το δικό μας πάθος, την δική μας αδυναμία που γίνεται δυναμική, τον δικό μας αγώνα που γίνεται πορεία, πορεία όμως προς τον Παράδεισο, την αιωνιότητα και προς την σωτηρία".  

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Εμφανίσεις: 535