Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΖΙΝΤΖΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ κ. ΣΥΛΒΕΣΤΡΟΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

4020

Τέταρτη Κυριακή μετά το Πάσχα, όπου η Εκκλησία μας εορτάζει την Αγία Φωτεινή την Σαμαρείτιδα, τελέσθηκε με ευλάβεια και κατάνυξη η Θεία Λειτουργία στον Ιερό μας Ναό, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Συλβέστρου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος στον λόγο του, ανέλυσε διεξοδικά το Ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην Αφρική και ειδικότερα στην Επισκοπή που προϊσταται, αναφέροντας τα προβλήματα και τον αγώνα που καλούνται να δώσουν για την επιβίωση των ανθρώπων της Αφρικής, αλλά και για να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της αγάπης του Αναστάντος Κυρίου.

Συνεχίζοντας τόνισε: "τίποτα δεν είναι δεδομένο στην ζωή μας, γιατί πολλές φορές πολλά μπορούν να συμβούν, να δυσκολεύσουν τη ζωή μας, όπως πολλοί αδελφοί μας αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Δοξάζουμε τον Θεό γιατί το σύννεφο της πανδημίας σιγά σιγά φεύγει και έχουμε ελπίδα ότι περνάει, για να δούμε καλύτερες μέρες. Όμως εκεί που χαιρόμασταν και βλέπαμε ότι θα έρθουν τα καλύτερα ακούσαμε να ξεσπάει πόλεμος στην Ουκρανία. Εμείς ευχόμαστε για όλους τους αδελφούς μας που δεν τους γνωρίζουμε, δεν τους έχουμε συναντήσει ποτέ, είναι αδελφοί μας, ορθόδοξοι χριστιανοί που τους πολεμούν ορθόδοξοι χριστιανοί. Κάτι το οποίο είναι στενάχωρο και ελπίζουμε ο Θεός να δώσει να ταπεινωθούμε, να μας συγχωρήσει και να υπάρχει διάλογος μεταξύ των χριστιανών για να έρθει η ειρήνη".

Στην συνέχεια ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ναού π. Μάξιμο και τους Ιερείς για την ενίσχυση και την βοήθειά τους στο Ιεραποστολικό έργο της Αφρικής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε πρωϊνό και γεύμα προς τιμήν του Επισκόπου στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος "Καταφυγή".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό