ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ

IMG 4573

Μεγάλη Παρασκευή εσπέρας και το θείο δράμα έφθασε στην κορύφωσή του. Με μεγάλη συγκίνηση και μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε η Ακολουθία, παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσε το Ναό, ψάλλοντας όλοι μαζί τα εγκώμια στον ταφέντα Κύριό μας. 

Οι νέοι του Νεανικού Κέντρου του Ναού και οι ενορίτες μας κράτησαν στους ώμους τους τον Επιτάφιο και ακολούθησε η περιφορά του στους δρόμους της Δάφνης. Μόλις ολοκληρώθηκε η περιφορά, όλοι οι πιστοί πέρασαν κάτω από τον Επιτάφιο μπαίνοντας στο Ναό.

Ο προϊστάμενος του Ναού στον λόγο του εμφανώς συγκινημένος τόνισε: ¨ο κάθε ένας από εμάς έχει τις δοκιμασίες του, τους πειρασμούς του, τον σταυρό του και γενικότερα όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια ανθρώπινη ζωή. Να ξέρετε όμως ότι ο Χριστός μας δεν είναι μία ιδέα, αλλά είναι ο αληθινός Θεός και όποιος κοντά πλησιάζει σ΄ Αυτόν τότε αναπαύεται η ψυχή του. Χαίρεται η καρδιά του, πολεμάει με την δική του δύναμη, την δική του ζωή. Έτσι ο άνθρωπος από αδύναμος γίνεται παντοδύναμος" και συνέχισε " αγαπητά μου παιδιά χαίρομαι που σας βλέπω σήμερα εδώ και σας προτρέπω να μην ψάχνεστε δεξιά και αριστερά. Οι άνθρωποι δυστυχώς σήμερα μοιράζονται σε πολλά πράγματα. Η ψυχή θέλει λίγα πράγματα για να είναι ευτυχισμένη. Μην ξοδεύετε τον χρόνο σας σε πράγματα άσκοπα, κάντε προσευχή, πάρτε δύναμη από τον Χριστό, διότι ο Χριστός μας έχει την χαρά της ελευθερίας, την χαρά η οποία πηγάζει από την Ανάσταση".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Εμφανίσεις: 437