Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΩΣ - ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

IMG 0256

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας τελέσθηκε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στο Ναό μας η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως παρουσία του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους πιστών οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν το πάνσεπτο Σώμα του Κυρίου και Θεού μας.

 Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος στον λόγο του τόνισε: " δεν υπάρχει ανάσταση χωρίς σταυρό, δεν υπάρχει χαρά χωρίς πόνο, δεν υπάρχει λύση χωρίς πρόβλημα. Η ανθρώπινη φύση δεν παύει να ελπίζει, δεν παύει να προσδοκά αλλά πρώτα απ΄όλα να βιώνει την χαρά του Εσταυρωμένου και Αναστάντος Ιησού. Εύχομαι τούτη την χρονιά μετά την θλίψη του προσωπικού μας σταυρού να βιώσουμε όλοι την προσωπική μας ανάσταση".

"Οίμοι γλυκύτατε Ιησού.......... Πώς σε κηδεύσω, Θεέ μου;ή πως σινδόσιν ειλήσω; ποίαις χερσί δε προσψαύσω το σον ακήρατον σώμα; ή ποία άσματα μέλψω; τη ση εξόδω, Οικτίρμον; Μεγαλύνω τα πάθη Σου, υμνολογώ και την ταφήν Σου συν τη Αναστάσει κραυγάζων, Κύριε Δόξα Σοι"

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό