ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

IMG 0134

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, έτσι όπως αρμόζει στη σημερινή ημέρα, τελέσθηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία στο Ναό μας, παρουσία του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων, των Λυκείων και των Συλλόγων του Δήμου μας καθώς επίσης και των πιστών οι οποίοι προσήλθαν με ιδιαίτερη συγκίνηση, μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, για να εορτάσουν την διπλή εορτή της Ορθοδοξίας μας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και της Επετείου της 25ης Μαρτίου. 

Ο π. Μάξιμος στον λόγο του τόνισε: " Σήμερα εορτάζουμε εορτή διπλή. Σήμερα έγινε ο Χριστός μας η αιτία της προσωπικής μας σωτηρίας. Το μέσον η Κυρία Θεοτόκος, η Παναγιά μας που σήμερα εορτάζει. Αυτή την μεγάλη ημέρα ακούμε στους αιθέρες να σχίζονται οι ουρανοί. Την ένδοξη σημαία που στα χέρια σας κρατάτε είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία. Ένα πολύ μικρό έθνος η Ελλάδα μας, αλλά πολύ σημαντικό στην παγκόσμια ιστορία. Εμείς οι Έλληνες δεν θα μείνουμε στα ζώπυρα της ιστορίας μας, διότι έχουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να αντέξουμε αγωνιζόμενοι μέσα στον χρόνο. Αυτή η σημαία που έχετε στα χέρια σας είναι γεμάτη από Χριστό, είναι γεμάτη από αίματα μαρτύρων, ανθρώπων οι οποίοι δεν άντεξαν άλλο τον ζυγό των Οθωμανών, δεν άντεξαν άλλο να είναι ραγιάδες, υπόδουλοι, δεν άντεξαν άλλο να σκύβουν το κεφάλι και να κάνουν τα παιδιά τους οι Οθωμανοί γενίτσαρους. Αυτή την ημέρα λίγοι τρελλοί σαν τον Κολοκοτρώνη, τον Μιαούλη, τον Παπαφλέσσα, τον Μακρυγιάννη και άλλοι πολλοί είπαν, φθάνει πιά πέρασαν τέσσερις αιώνες, δεν αντέχουμε άλλο την σκλαβιά και αυτοί οι λίγοι αλλά που είχαν πίστη, είχαν αγάπη για τον τόπο τους, πρώτα είπαν υπέρ πίστεως ο αγών και μετά υπέρ πατρίδος". 

Και συνέχισε: "Σήμερα η Παναγιά μας κατέβασε τον Χριστό στη γη, έγινε η γέφυρα και μας έφερε τον Χριστό και ο Χριστός μας έφερε την Εκκλησία και μέσα στην Εκκλησία μεταλαμβάνουμε, βαπτιζόμαστε, ζούμε τον Χριστό, γνωρίζουμε τον Χριστό, βιώνουμε τον Χριστό. Εύχομαι να έχετε αυτές τις αξίες, που τώρα με υπερηφάνεια κρατάτε την σημαία και τον Σταυρό, διότι αυτός ο Σταυρός μας φύλαξε και παραμείναμε Χριστιανοί Ορθόδοξοι μετά από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς, παραμείναμε Έλληνες στην ψυχή".   

Τέλος κλήρος και λαός ψάλλαμε όλοι μαζί με συγκίνηση τον Εθνικό μας Ύμνο με τις σημαίες να κυματίζουν ψηλά.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό