ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ - ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

IMG 0071Την Πρώτη Κυριακή της Μεγάλη Τεσσαρακοστής, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, τελέσθηκε σήμερα με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η Θεία Λειτουργία παρουσία του Δημάρχου Δήμου Δάφνης -  Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου και των ενοριτών του Ναού μας οι οποίοι προσήλθαν κρατώντας ο κάθε ένας μία εικόνα του Αγίου που ευλαβείται.

Την σημερινή ημέρα η Εκκλησία μας εορτάζει την Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων. Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος στο λόγο του αναφέρθηκε στους αγώνες, τις θυσίες και τα μαρτύρια των Αγίων, αφού η διαμάχη κράτησε περίπου δύο αιώνες μεταξύ εικονολατρών και εικονομάχων. 

Τελειώνοντας τόνισε: " σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη να παίρνουμε δύναμη από τους Αγίους της Εκκλησίας μας γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Οι Άγιοι ήταν άνθρωποι σαν και εμάς, γίνονται παραδείγματα για να βαδίσουμε και εμείς τον δικό τους δρόμο, να έχουμε την σταθερότητα της πίστης τους, να καλλιεργούμε μέσα μας τις αρετές τους και να θυσιαζόμαστε από αγάπη προς τον Κύριο".

Τέλος πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτάνευση των Εικόνων γύρω από το Ναό.