ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΒΡΕΣΘΕΝΗΣ κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ 2019

IMG 3673

Κυριακή σήμερα μετά την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ.κ. Θεοκλήτου.

Ο Σεβασμιώτατος στον θείο λόγο του για την σημασία του Σταυρού επεσήμανε: "ο Κύριός μας αναμάρτητος ων ήρθε με μία αποστολή, να σώσει το ανθρώπινο γένος, να θυσιασθεί υπέρ όλων ημών καθ΄ότι υπήρχε υπόσχεση του Θεού - Πατέρα κατά την δημιουργία του κόσμου ότι θα έρθει στον κόσμο Εκείνος που θα νικήσει τον διάβολο και θα οδηγήσει τον άνθρωπο στην σωτηρία. Και ο τρόπος αυτός της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους ήταν να χρεωθεί ο Κύριός μας, ο Υιός και Λόγος του Θεού, τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων, για να μπορέσουμε μέσα από την Εκκλησία και τα μυστήρια να οδηγηθούμε στον Παράδεισο που είναι η προσμονή μας, η απαντοχή όλων μας". 

Και συνέχισε: "οφείλουμε να σηκώνουμε τον προσωπικό μας σταυρό. Υπάρχουν πολλοί σταυροί σήμερα στον κόσμο και κάθε ένας ανήκει σε καθέναν από εμάς. Διαφέρουν, μα δεν ομοιάζουν. Αυτοί οι σταυροί είναι σταυροί ασθένειας, σταυροί θανάτου, σταυροί πόνου, αποδοκιμασίας, εξευτελισμού, κακίας, φθόνου και οφείλουμε εμείς τους προσωπικούς μας σταυρούς αγογγύστως να τους σηκώνουμε. Είναι δύσκολο ανθρωπίνως να αποδεχθούμε τον σταυρό μας στη ζωή. Αλλά αν δεν σταυρωθούμε σ΄αυτόν τον κόσμο, πιστέψτε το δεν θα αναστηθούμε στην άλλη ζωή με τον Χριστό. Δεν θα γευθούμε την ευλογία και την ειρήνη του Κυρίου μας. Επομένως αν η ζωή μας είναι γεμάτη σταυρούς να χαιρόμαστε. Αν η ζωή μας κινείται στον ίσκιο του σταυρού είμαστε ευλογημένοι γιατί ο Κύριός μας το επιθυμεί, ο Κύριός μας το θέλει για να εξαγνισθούμε και εμείς". Και τελειώνοντας τόνισε: " όπως ο Κύριός μας με τον θάνατό Του λύτρωσε από τις αμαρτίες το ανθρώπινο γένος έτσι και ο σταυρός που σηκώνει ο καθένας μας, μας λυτρώνει από τα πάθη και τις αδυναμίες μας και μας καθιστά φωτεινά δοχεία χάριτος του Αγίου Πνεύματος".  

Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρει τον π. Μάξιμο και τους Ιερείς του Ναού για το έργο του εξωραϊσμού που επιτελείται.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό