ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

IMG 1618

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα στο Ναό μας η Θεία Λειτουργία εορτάζοντας την διπλή εορτή της χριστιανοσύνης μας, αφ΄ενός μεν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, του χαρμόσυνου μηνύματος του ερχομού του Κυρίου μας και αφ΄ετέρου της Εθνικής μας Εορτής, της αφετηρίας της εθνικής παλιγγενεσίας, παρουσία του Δημάρχου Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων, του Διοικητικού Συμβουλίου, των Τοπικών Συλλόγων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας.

Ο π. Μάξιμος στο λόγο του ανέλυσε το μήνυμα της σημερινής ημέρας και εξήρε το πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, πώς μια ταπεινή κοπέλα έγινε το μέσον και ο αγωγός της σωτηρίας μας. Απευθυνόμενος στα παιδιά τόνισε " σήμερα η κοινωνία μας προσφέρει μηνύματα υποδούλωσης. Να είμαστε υποδουλωμένοι στα πάθη μας, στις αδυναμίες μας, στις επιθυμίες μας. Τελικά αυτό είναι ελευθερία; Η Εκκλησία μας διδάσκει την αληθινή ελευθερία. Μας λέει να φτάσουμε ψηλά, να γίνουμε αετοί να πετάμε ψηλά, να είμαστε ελεύθεροι από τα πάθη μας και τις αδυναμίες μας, να είμαστε χαρούμενοι μέσα στη καρδιά μας, να είμαστε γεμάτοι μέσα στη ψυχή μας. Να μην σερνόμαστε στο χώμα, στη λάσπη. Ο Θεός μας θέλει να είμαστε γεμάτοι από Χριστό και αγάπη".

Τελειώνοντας ευχήθηκε στα παιδιά όλων των σχολείων "το μήνυμα της καθάριας ελευθερίας που προσφέρει η Εκκλησία μας εύχομαι η Παναγία Μητέρα μας να μας οδηγήσει στη δική μας προσωπική ελυθερία, ώστε να επιλέγουμε την διαφορετική ζωή, μια όμορφη ζωή, μια καθάρια ζωή με αξίες και ιδανικά που συντήρησαν και συντηρούν το ευλογημένο γένος των Ορθοδόξων Χριστιανών"

Τέλος με υψωμένες σημαίες από τους σημαιοφόρους των σχολείων όλο το εκκλησίασμα εμφανώς συγκινημένο έψαλλε το τη Υπερμάχω και τον Εθνικό Ύμνο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό