ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2017

 

image 0 02 04 1b5b37017b107e6268e493f3a5e12ff7f0ae88c7e3458f5bc867521e8ba5df9e V

Με βυζαντινή ιεροπρέπεια και μεγάλη κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα στο Ναό μας, η Θεία Λειτουργία, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, παρουσία πλήθους ενοριτών που προσήλθαν με ευλάβεια να προσκυνήσουν τον Σταυρό, αφήνοντας σ΄Αυτόν ο κάθε ένας τον προσωπικό του σταυρό.

"Η μεγάλη αυτή εορτή της Χριστιανοσύνης βρίσκεται στο μέσον της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και προβάλλεται ο Σταυρός του Κυρίου μας για να μας δώσει θάρρος και δύναμη να αντιμετωπίσουμε το δικό μας σταυρό και να συνεχίσουμε τον πνευματικό μας αγώνα. Είναι το μεγαλύτερο όπλο του χριστιανού που δίδει παρηγοριά, δύναμη, ελπίδα" τόνισε ο π. Μάξιμος στον λόγο του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκαν δενδρολίβανα και λουλούδια σε όλους τους πιστούς και στη συνέχεια δόθηκε πλούσιο πρωϊνό στό Νεανικό Κέντρο "Καταφυγή" στα παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα μιας και η Γ΄Εβδομάδα των Νηστειών είναι η Εβδομάδα Ιερατικών Κλήσεων. 

Τέλος νέοι και νέες του Νεανικού μας Κέντρου συνόδευσαν τον π. Μάξιμο και βοήθησαν στην προκαθορισμένη διανομή φαγητού στο συσσίτιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στους αστέγους των Αθηνών.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό