ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ - ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2018

IMG 1187

" Επεφάνης σήμερον τη οικουμένη

και το φως Σου Κύριε εσημειώθη εφ΄υμάς,

εν επιγνώσει υμνούντας Σε,

ήλθες εφάνης το φως το απρόσιτον".

Με μεγάλη κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα στο Ναό μας η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των Υδάτων παρουσία των Ιερέων, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης- Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι προσήλθαν από νωρίς για να συμπροσευχηθούν τούτη την μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης μας.

Ο π. Μάξιμος στο θείο λόγο του ανέλυσε τη σημασία της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων, της φανέρωσης δηλαδή των τριών Προσώπων της Αγίας Τριάδος. Και συνέχισε τονίζοντας "λαμπρή εορτή των χριστιανών η οποία ονομάζεται και Επιφάνεια. Όπως λέγει και ο υμνογράφος, μπορεί να χαίρεται κάθε πλάση γιατί ο Χριστός την ανθρώπινη φύση την ξέπλυνε μέσα στα νερά του Ιορδάνη και την καθάρισε από όλα τα αμαρτήματα και την κατέστησε πάμφωτη και πεντακάθαρη. Δικαιολογημένη λοιπόν η χαρά των χριστιανών για την σημερινή ημέρα. Χριστός εφάνη εν Ιορδάνη αγιάσαι τα ύδατα και σώσαι τον άνθρωπον".

Μετά τον Αγιασμό των Υδάτων οι Ιερείς φώτισαν έναν έναν όλους τους ενορίτες και εν συνεχεία ο π. Μάξιμος μαζί με τους Ιεροπαίδες φώτισαν τα σπίτια των ενοριτών, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

 

 


Εκτύπωση   Email