Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2016

P3257270

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα η διπλή εορτή της χριστιανοσύνης ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και της 25ης Μαρτίου

παρουσία του Δημάρχου Δήμου Δάφνης–Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων, των Λυκείων και των Τοπικών Συλλόγων.

 

Ο π. Μάξιμος στο λόγο του εξήρε το πρόσωπο της Παναγίας μας, της μητέρας μας τονίζοντας: Η Παναγία μας έγινε δοχείο της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος. Είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που εμείς δεν τα έχουμε, όπως το χάρισμα της υπακοής. Υπακοή σημαίνει ότι αναγνωρίζω το θέλημα του Θεού και το ακολουθώ. Η υπακοή κρύβει ένα άλλο χάρισμα που λέγεται ταπείνωση και η Παναγία είχε το χάρισμα της ταπείνωσης γι΄αυτό και απάντησε στον Άγγελο γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου”.

Τελειώνοντας τόνισε: ”Το σχέδιο της ενανθρωπήσεως του Χριστού πραγματοποιήθηκε χάρη στην υπακοή της Παναγίας. Και έτσι ο Χριστός  μας παρέδωσε την Εκκλησία άνευ και εκτός της οποίας δεν υπάρχει σωτηρία”.

Τέλος όλο το εκκλησίασμα με ψηλά τις σημαίες που κρατούσαν οι σημαιοφόροι ψάλλαμε με συγκίνηση το “Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια” παρακαλώντας την Παναγία να μας λυτρώσει από όλα τα δεινά και τα πάθη.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

 


Εκτύπωση   Email