Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.κ. Αντώνιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ναό μας

 
Με λαμπρότητα και με μεγάλη ιεροπρέπεια τελέσθηκε σήμερα ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ.κ. Αντωνίου προς τιμήν της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας, πιστού αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Ναό για να αφήσουν ένα αγιοκέρι στην Παναγία, άλλοι ευχαριστώντας Την για την βοήθειά Της, άλλοι για να ακουμπήσουν τον πόνο τους, το σταυρό τους, και άλλοι να  ζητήσουν λύση στο πρόβλημά τους.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.κ. Αντώνιος στο λόγο του τόνισε ότι "η Ανάσταση του Κυρίου μας είναι το σημαντικότερο γεγονός γιατί πάνω σ΄αυτό στηρίζεται η πίστη μας και όλη η ζωή μας" και συνέχισε "ένα πρόσωπο υπάρχει πίσω από τον Χριστό, η Παναγία μας. Χωρίς Αυτήν ο Παράδεισος θα ήταν κλειστός και μέσω της Παναγίας, η οποία έφερε τον Χριστό στον κόσμο άνοιξαν οι κλειστές πύλες του Παραδείσου".
Μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ.κ. Αντωνίου και των Ιερέων, πραγματοποιήθηκε στον περίβολο του Ναού εκδήλωση με ψαλτοτράγουδα, παραδοσιακά τραγούδια και χορό από τους νέους της Ενορίας μας, όπου πλήθος κόσμου τραγούδησε και χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

 


Εκτύπωση   Email