ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2015

P3251807

Με μεγάλη λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα η διπλή εορτή της χριστιανοσύνης ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου παρουσία του Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Δάφνης-Υμηττού.

Ο π. Μάξιμος στο λόγο του εξήρε το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της μητέρας μας, τονίζοντας ότι " η Παναγία μας ήταν σκεύος εκλογής από την ημέρα που γεννήθηκε και υπηρέτησε πιστά το θέλημα του Θεού. Όταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ της ανήγγειλε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ενανθρωπήσεως του Θεανθρώπου, Εκείνη ταπεινά είπε γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου".

Σε άλλο σημείο τόνισε: " Η Παναγία μας έδωσε τον Χριστό, ο Χριστός μας έδωσε την Εκκλησία και χωρίς Αυτήν σωτηρία δεν υπάρχει. Η Παναγία στο κέντρο της Εκκλησίας, η Πλατυτέρα των ουρανών Εγγυήτρια, μας αγάπησε και εμείς την αγαπάμε και σ΄ Αυτήν αφήνουμε το δάκρυ μας, τον πόνο μας, το πρόβλημά μας. Χιλιάδες ονόματα, χιλιάδες θαύματα, χιλιάδες αποκαλύψεις, χιλιάδες εμφανίσεις. Είναι κοντά μας σε όλες τις άσχημες στιγμές του γένους μας, ακόμα και όταν έπεσε η Πόλη έδωσε την ελπίδα στο υπόδουλο γένος που άντεξε τετρακόσια χρόνια'".

Τελειώνοντας με εμφανή συγκίνηση είπε στα νέα παιδιά των σχολείων: "Αυτή τη μεγάλη μέρα τα παλληκάρια της εποχής με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό σήκωσε το λάβαρο της Επαναστάσεως. Έδωσε τον εαυτό του για να σφαγιαστεί και να είμαστε εμείς ελεύθεροι, για να είναι σήμερα ανοιχτές οι Εκκλησιές. Μια χούφτα άνθρωποι ξεσήκωσαν τους υπόλοιπους και άρχισε η επανάσταση". Συνεχίζοντας τόνισε: " αν ξεχάσουμε την ιστορία μας δεν θα έχουμε μέλλον ως Ελλάδα".

Στη συνέχεια με τις σημαίες ψηλά κλήρος και λαός ψάλλαμε τον Εθνικό Ύμνο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό