ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2014

prosk1

"Τον Σταυρό Σου προσκυνούμεν Δέσποτα και την Αγίαν Σου Ανάστασιν δοξάζομεν"

Με μεγάλη κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία σήμερα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε μας δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουμε έμπρακτα τον αγώνα μας κατά της αμαρτίας και των παθών μας και αν θέλουμε "όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι" να ακολουθήσουμε τον Χριστό τόνισε ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος στο κήρυγμά του. Και συνέχισε "αν θέλεις να είσαι μαθητής Του πρέπει να αγωνίζεσαι, να λες όχι στους πειρασμούς, να σταυρώνεις τα πάθη σου, τις αδυναμίες, τους λογισμούς σου. Ο Χριστός θέλει να είμαστε κοντά Του από αγάπη".
Και πρόσθεσε τελειώνοντας "μόνοι μας δεν μπορούμε να σηκώσουμε τον προσωπικό μας σταυρό αν δεν ατενίζουμε συνέχεια στον Σταυρό που ο Ίδιος ο Χριστός σήκωσε για την δική μας σωτηρία και τότε μόνο θα οδηγηθούμε στην Ανάσταση".

Στο τέλος ο π. Μάξιμος μοίρασε λουλούδια και δενδρολίβανα σε όλους τους ενορίτες ευλογώντας τους, ενώ όλοι προσκύνησαν τον Σταυρό που είχαν στολίσει τα παιδιά του Ιερού την παραμονή.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε καφές στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ι.Ν. σε όλους τους ενορίτες τιμώντας ιδιαιτέρως τα παιδιά του Ιερού.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.