ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2014

orth9

«Την άχραντον εικόνα σου προσκυνούμεν Αγαθέ, αιτούμενοι συγχώρησιν των πταισμάτων ημών, Χριστέ ο Θεός……….»

Με μεγάλη ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος στον Ναό μας την Α΄ Κυριακή των Νηστειών, ο θρίαμβος της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων. Αυτή την ημέρα εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θυμόμαστε όλες τις θυσίες που υπέστησαν οι στρατιές μαρτύρων και πανηγυρίζουμε σηκώνοντας με ευλάβεια στα χέρια μας τις Ιερές Εικόνες. Αναρίθμητοι μάρτυρες και ομολογητές έδωσαν την ζωή τους υπέρ των Ιερών Εικόνων και πολλοί εγγράμματοι επίσκοποι και μοναχοί συνέγραψαν έργα υπερασπίζοντας την τιμητική προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων και Εικόνων των Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ναό μας ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ.κ. Ιάκωβος. Επίσης παρέστησαν ο Δήμαρχος δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Χαρίσης Κωνσταντίνος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η περιφορά των εικόνων γύρω από τον Ναό με την συμμετοχή πλήθους κόσμου κρατώντας στα χέρια τους Ιερές Εικόνες.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.