ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2018

IMG 40a1ad55895b40d3ce809966b2f23fd1 V

Με ευλάβεια και μεγάλη κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως η Θεία Λειτουργία, παρουσία των πιστών ενοριτών οι οποίοι προσήλθαν στο Ναό μας για να συμπροσευχηθούν και να ακουμπήσουν στον Σταυρό του Κυρίου μας ο κάθε ένας το πρόβλημά του, τον πόνο του, την αγωνία του. 

"Ο Σταυρός του Κυρίου μας είναι το μέτρο της αγάπης του Θεού για εμάς. Θέλουμε να δούμε πόσο μας αγαπάει ο Θεός; Ας αντικρίσουμε τον Τίμιο Σταυρό εις τον οποίον ο Χριστός σταυρώθηκε για να δούμε το μέτρο της αγάπης Του.

Ο Κύριος δεν απέθανε μόνο για μας, αλλά ατιμάσθηκε για χάρη μας. Κάθε μέλος της Αγίας Του σαρκός " ατιμίαν δι ημάς υπέμεινε" και με όλα τα παθήματά Του φανέρωσε την μεγάλη αγάπη Του για τον καθένα μας"  τόνισε μεταξύ άλλων ο π. Αντώνιος διαβάζοντας το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου.

Και συνεχίζοντας ενημέρωσε το χριστεπώνυμο πλήθος "αυτή την ημέρα την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως διάλεξε η Εκκλησία μας και την αφιερώνει κάθε χρόνο στις ιερατικές κλίσεις. Τι σημαίνει ιερατική κλίση; Σημαίνει την επιθυμία και την λαχτάρα που έχει ένας νέος άνθρωπος για να γίνει ιερέας του Θεού του Υψίστου. Η ιερατική κλήση φανερώνει την πρόσκληση που ο Χριστός απευθύνει σε ανθρώπους και τους καλεί να Τον ακολουθήσουν και να διακονήσουν την Εκκλησία Του".

Πριν τη Δοξολογία τελέσθηκε η Ακολουθία του Σταυρού, μοιράστηκαν σε όλους τους πιστούς δεντρολίβανα και λουλούδια και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε πλούσιο πρωϊνό στο Νεανικό Κέντρο " Καταφυγή" στους νέους και τα παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα. 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό


Εκτύπωση   Email