ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

IMG 2774

           "Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε

        η της Τριάδος εφανερώθης προσκύνησις

    του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι

              αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα

           και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς

           εβεβαίου του λόγου το ασφαλές

              ο επιφανής Χριστέ ο Θεός

         και τον κόσμο φωτίσας δόξα Σοι"

Μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης σήμερα Κυριακή 6 Ιανουαρίου και η Εκκλησία μας εορτάζει τα Θεοφάνεια, δηλαδή την φανέρωση της Αγίας Τριάδος κατά την Βάπτιση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού επί της γης. Στο Ναό μας τελέσθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και του Αγιασμού των Υδάτων παρουσία των Ιερέων, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και πλήθους κόσμου που παρά το τσουχτερό κρύο κατέκλυσαν το Ναό.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος στο λόγο του ανέλυσε τί σημαίνει Θεοφάνεια τονίζοντας: " την σημερινή ημέρα εορτάζουμε τα Θεοφάνεια δηλαδή την αποκάλυψη του Τριαδικού Θεού, του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Ο άνθρωπος είναι αδιανόητο να συλλάβει την ουσία της Αγίας Τριάδος. Δεν μπορεί να εκλογικεύσει τον Θεό ο οποίος από αγάπη χαρίζει στον άνθρωπο την αθανασία. Τον αντιλαμβάνεται μόνο από τις ενέργειές Του". Και τελειώνοντας τόνισε: " πόσο ευλογημένοι είμαστε εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί που έχουμε στόχο στη ζωή μας, που ζούμε και βιώνουμε την προσευχή, που ζούμε και βιώνουμε από αυτή τη ζωή την αιώνια ζωή. Χαιρόμαστε μέσα στην Εκκλησία, γεμίζουμε από ειρήνη, χαρά και εύχομαι όλοι μας να βιώνουμε καθημερινά την χάρη, το έλεος και την παρουσία του Τριαδικού Θεού, να γίνουμε από τούτη τη ζωή μικροί θεοί για να γευθούμε την αιωνιότητα". 

Στη συνέχεια οι Ιερείς φώτισαν έναν - έναν τους ενορίτες και ο π. Μάξιμος με τους Ιεροπαίδες φώτισαν τα σπίτια των ενοριτών όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό