ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2019

IMG 3161

Με κατάνυξη και μεγάλη λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, Πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, Κυριακή της Ορθοδοξίας, η Θεία Λειτουργία παρουσία του Δημάρχου του Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πιστών ενοριτών οι οποίοι προσήλθαν ο κάθε ένας κρατώντας στα χέρια του την Εικόνα του Αγίου που ευλαβείται.

Την σημερινή ημέρα η Εκκλησία μας εορτάζει τον χριστιανικό θρίαμβο, την Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων. Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος στο λόγο του αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναστήλωσης των Εικόνων, στις θυσίες όλων των Αγίων και Μαρτύρων, αφού η διαμάχη κράτησε περίπου δυόμιση αιώνες μεταξύ των εικονομάχων και των εικονολατρών.

Τελειώνοντας τόνισε: " οι δικοί μας Άγιοι είναι πραγματικές ανθρώπινες υπάρξεις που έζησαν με την παρότρυνση και την ενθάρρυνση να βαδίσουμε και εμείς τον δικό τους δρόμο, να έχουμε την σταθερότητα της πίστης τους, να καλλιεργούμε εντός μας τις αρετές τους, να ξεδιψούμε με την αφοβία τους μπροστά στα παθήματα και τις θλίψεις και να θυσιαζόμαστε από αγάπη προς τον Κύριο".

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση των Εικόνων γύρω από το Ναό.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό