ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2019

IMG 3212

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και με κάθε λαμπρότητα έτσι όπως αρμόζει στην σημερινή ημέρα, τελέσθηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία παρουσία του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων, των Λυκείων και των Συλλόγων του Δήμου μας και πλήθους πιστών που προσήλθαν για να εορτάσουν την διπλή εορτή της Ορθοδοξίας μας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ο π. Μάξιμος στον λόγο του ανέλυσε διεξοδικά τον διπλό εορτασμό της ημέρας τονίζοντας  ¨σήμερα της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον, όπως ακούσαμε στο τροπάριο, έχουμε το χαρμόσυνο ευαγγελικό μήνυμα, την είδηση ότι ο Χριστός θα φανερωθεί με θαυμαστό και ανεξήγητο τρόπο. Σήμερα σε μια πόλη της Γαλιλαίας λαμβάνει σάρκα και οστά η υπόσχεση του Θεού η οποία θα γίνει πραγματικότητα με θαυμαστό τρόπο. Η Παναγία μας ρώτησε τον Άγγελο πώς θα γίνει αυτό και ο Άγγελος απάντησε Πνεύμα Άγιον επελεύσεται επί σε. Και εκείνη με απόλυτη υπακοή είπε ¨ιδού η δούλη Κυρίου γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου" και συνέχισε ¨ δια της γυναικός, δηλαδή της Εύας, επήλθε η καταστροφή του ανθρωπίνου γένους και πάλι δια της γυναικός, δηλαδή της Παναγίας μας, επήλθε η σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Έρχεται σήμερα με την παρουσία Της να μας θυμίσει μέσα από το Μυστήριο της Ενανθρωπήσεως ότι ο Χριστός έγινε άνθρωπος για να μας σώσει και να μας χαρίσει την ελευθερία μας από το κράτος του Διαβόλου. Με τον Χριστό έχουμε την Εκκλησία μας που έξω από την Εκκλησία δεν υπάρχει σωτηρία¨.

Και τελειώνοντας τόνισε στα παιδιά: ¨παιδιά μου μην λησμονείτε τις παραδόσεις μας, μην λησμονείτε τους αγώνες που έδωσαν οι πατέρες μας, μην αφήσετε να σβήσει η αγάπη για την πατρίδα μας και όλοι μαζί να αναφωνήσωμεν την πάσαν ελπίδα μας εις Σε ανατίθημι, Μήτερ του Θεού, φύλαξον την πατρίδα μας υπό την σκέπην Σου¨.  

Τέλος όλοι μαζί, κλήρος και λαός, ψάλλαμε τη Υπερμάχω και τον Εθνικό Ύμνο με τις σημαίες να κυματίζουν ψηλά.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό