ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

DSC03471

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα στο Ναό μας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέου προς τιμήν της Ιεράς Εικόνος Παναγίας της και Φοβεράς Προστασίας, πιστού αντιγράφου της Εικόνος η οποία βρίσκεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄.

Πλήθος ενοριτών προσήλθαν στο Ναό για να τιμήσουν και να προσκυνήσουν τη χάρη Της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας στο λόγο του εξήρε το πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου της και Φοβεράς Προστασίας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το μυστήριο και η λογική είναι οι δύο πυλώνες που χρειάζεται ο άνθρωπος για να βιώνει και να ζει την εν Χριστώ ζωή.

Στη συνέχεια τελέσθηκε χειροθεσία εις αναγνώστην του Χρήστου Τσοπάνη, νέου που διακονεί στο Ιερό Βήμα του Ναού από μικρό παιδί.

Τέλος έγινε Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος πέριξ του Ναού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, όπου οι νέοι του Κέντρου Νεότητος κρατούσαν την Εικόνα της Παναγίας ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.

Μετά το τέλος της Λιτάνευσης παρατέθηκε πρωϊνό στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης "Καταφυγή" όπου ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τους νέους. 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Εμφανίσεις: 1952