ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

Με βυζαντινή ιεροπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 5:30 μ.μ. η Πανηγυρική Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας, πιστού αντιγράφου της Εικόνος η οποία βρίσκεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Την Ιερά Εικόνα συνόδευσε πάνω σε Στρατιωτικό Όχημα ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος.

Η Υποδοχή έγινε έμπροσθεν της πλατείας Καλογήρων από τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, παρουσία του Ιερατείου,Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη μετά του Δημοτικού Συμβουλίου, των μαθητών και των μαθητριών των Σχολείων της Δάφνης, εκπροσώπων Παραδοσιακών και Πολιτιστικών συλλόγων και πλήθους κόσμου. Τιμές απέδωσε Στρατιωτικό Άγημα και η Στρατιωτική Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Μητράρας στην προσφώνησή του τόνισε με συγκίνηση: «Η Παναγία μας είναι γεμάτη από στοργή και μητρική τρυφερότητα, έτοιμη ν΄ ακούσει τον πόνο, να σπογγίσει το δάκρυ, να δώσει θεραπεία και παρηγοριά γιατί «είναι πάντων θλιβομένων η χαρά και προστάτις» και συνέχισε «έτσι και εμείς σήμερα με τις καρδιές μας στραμμένες στον ουρανό εκπληρώνουμε το τάμα μας. Το τάμα των νέων που ακόμα πιστεύουν, το τάμα των νέων που ακόμα ακουμπούν επάνω στα όσια και τα ιερά του γένους μας και εμπιστεύονται ακόμη τη στοργική αγκαλιά της Εκκλησίας και των νέων εκείνων που ακόμα επισκέπτονται προσκυνηματικώς το Αγιώνυμο Όρος».

Ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος από την πλατεία Καλογήρων μέχρι τον Ιερό Ναό, με την Ιερά Εικόνα στα χέρια των νέων του Ναού μας και η τοποθέτησή της για ασπασμό από τους πιστούς.

Στη συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα ο οποίος εξήρε τα φοβερά και παράξενα που συνέβησαν στην ζωή της Παναγίας μας από τα Εισόδια της στο Ναό μέχρι την Κοίμησή Της. Τέλος τόνισε: «Σήμερα σε καιρούς δύσκολους η Παναγία Φοβερά Προστασία είναι κοντά μας και να μην φοβούμαστε να ζητήσουμε τη βοήθειά Της και την προστασία Της. Εκείνη πάντα είναι η πρέσβειρα για μας στον Υιό Της». Η Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος τελείωσε με Ιερά Αγιορείτικη Αγρυπνία.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας θα μείνει στον Ιερό μας Ναό ως Ιερόν Θησαύρισμα για να μας θυμίζει το θαυμαστό γεγονός που συνέβη στις 16 Απριλίου του 2012 στο προσκύνημα που πραγματοποίησε ο π. Μάξιμος με δέκα οκτώ νέους του Ναού.

 

Εμφανίσεις: 1501