ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2017

IMG 0723Με τη χάρη του Κυρίου μας ξεκίνησαν οι δεκαπενθήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Πανηγύρεως της Αγίας Βαρβάρας. Πρώτη ημέρα σήμερα και πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Υποδοχή του Σεπτού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου, αδεία και ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ.κ. Αγαθαγγέλου, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ.κ. Ιακώβου, του Ιερατείου, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και ενοριτών που με ευλάβεια προσήλθαν για να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο.

Στη συνέχεια με μεγάλη κατάνυξη τελέσθηκε Αγιορείτικη Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ.κ. Ιακώβου προς τιμήν της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας, η οποία είναι πιστό αντίγραφο της Εικόνας η οποία βρίσκεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου και η οποία φιλοτεχνήθηκε στο Αγιώνυμο Όρος, είναι Ιερό Θησαύρισμα του Ναού μας και εορτάζεται στην εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου πριν τέσσερα χρόνια αυτή την ημέρα πραγματοποιήθηκε η Υποδοχή της.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος στον Θείο λόγο του εξήρε το πρόσωπο της Παναγίας μας και μας προέτρεψε να ζητούμε από την Παναγία να της μοιάσουμε, να ακολουθήσουμε τον τρόπο ζωής που Εκείνη ακολούθησε, έναν δρόμο αφιερωμένο στην πίστη και στην αγάπη του Θεού. Επεσήμανε ότι πρέπει να ζητούμε πάντα την βασιλεία του Θεού, να γίνουμε τέκνα Θεού και Εκείνος γνωρίζει πότε θα φέρει την λύση των προβλημάτων μας.

Ο π. Μάξιμος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο για την Αρχιερατική παρουσία και ευλογία και ευχήθηκε η Παναγία η Φοβερά Προστασία να τον στηρίζει στην διακονία της Εκκλησίας όπου θεοφιλώς ποιμαίνει.

Μετά το πέρας της κατανυκτικής αγρυπνίας παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης "Καταφυγή"

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό