ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ κ.κ. ΜΑΞΙΜΟΥ 2022

IMG 0762

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα παραμονή της Εορτής της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ομόρων Μητροπόλεων, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, Βουλευτών, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, των Αντιδημάρχων και πλήθους κόσμου οι οποίοι συνέρρεαν από το πρωί για να προσκυνήσουν την χάρη Της, ν΄ανάψουν ένα αγνό αγιοκέρι στο σημείο όπου βρέθηκε η Εικόνα Της. Προηγήθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Υποδοχή του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων, το οποίο προσκόμισε προς ευλογία του πιστού λαού ο Σεβασμιώτατος.Το Σεπτό Λείψανο πλαισίωναν μέλη των Συλλόγων Ηπειρωτών Δάφνης και Βύρωνα ντυμένοι με τις τοπικές παραδοσιακές στολές.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του ανέλυσε με θεολογικό και γλαφυρό τρόπο το μαρτύριο της Αγίας Βαρβάρας και τόνισε:" νομίζουμε ότι οι Άγιοι έγιναν αυτομάτως άγιοι. Ξαφνικά έγιναν άγιοι. Όχι αγαπητοί μου, οι άγιοι κουράστηκαν πάρα πολύ για να γίνουν άγιοι, να έχουν κοινωνία με τον Θεό, συγκεκριμένη πνευματική πληροφορία και εμπειρία, συγκεκριμένη δογματική συνείδηση, δηλαδή ποιός είναι Αυτός ο Θεός με τον Οποίο κοινωνούμε και συγκεκριμένη χρηστοήθεια, δηλαδή έναν τρόπο ο οποίος ταιριάζει με το θέλημα του Θεού, για να πολεμήσουν την διαστροφή των παθών, για να προσεγγίσουν την χάρη του Θεού, για να απαντήσουν στο κάλεσμα του Θεού και για να καταστήσουν τον Θεό συνεργό στις δικές τους ελεύθερες προσπάθειες, να είναι μαζί Του και να τον έχουν συνοδοιπόρο στην ζωή και ο Οποίος τους οδήγησε στο να αποκτήσουν συγκεκριμένη θεοκοινωνία" . 

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους των Ιερέων και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την Αρχιερατική του παρουσία και την ευλογία που έφερε προσκομίζοντας το Λείψανο του Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων.

Ακολούθησε δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου στο Πολυδύναμο Ενοριακό Κέντρο  "Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό