ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΩΡΕΩΝ κ.κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ 2021

IMG 2381

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα εορτή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος στο Ναό μας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ.κ. Φιλοθέου παρουσία των Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ΑΘηνών, ομόρων Μητροπόλεων, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και πλήθους κόσμου οι οποίοι συνέρρεαν αδιάκοπα, μετά από δύο χρόνια απαγόρευσης των λατρευτικών συνάξεων λόγω της πανδημίας, για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, για να ανάψουν ένα αγνό αγιοκέρι στην Ιερά Κρύπτη όπου βρέθηκε η Εικόνα, να εκπληρώσουν το τάμα τους.

Πριν από τον Απόστολο ο Θεοφιλέστατος τέλεσε χειροθεσία εις Αναγνώστην τριών νέων που διακονούν στο Ιερό Βήμα αδεία και εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και στη συνέχεια οι νέοι Αναγνώστες διάβασαν τον Απόστολο της ημέρας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος στον μεστό χριστοκεντρικό λόγο του ανέλυσε το Ευαγγέλιο της ημέρας και τόνισε μεταξύ άλλων :" μιλάμε για πίστη μέσα στην Εκκλησία και πολλοί από εμάς ίσως αντιλαμβανόμαστε την πίστη ως μία θεωρητική διδασκαλία, ένα ιδεολόγημα το οποίο καλούμαστε να το γνωρίσουμε και στη συνέχεια να το προσοικειωθούμε και να πιστεύσουμε σ΄αυτό. Όμως η πίστη της Εκκλησίας δεν είναι αυτό.

Διαφέρει πολύ από οποιαδήποτε ιδεολογία γιατί η πίστη της Εκκλησίας δεν είναι μία ανακάλυψη της ανθρώπινης λογικής, αλλά είναι η αποκάλυψη του ιδίου του Θεού στον άνθρωπο. Ο Απόστολος Παύλος είναι συγκλονιστικός ως πρός τον τρόπο που περιγράφει αυτή την αποκάλυψη. Μας λέει ότι Θεός εφανερώθη εν σαρκί γενόμενος άνθρωπος. Πιστεύουμε σ΄ ένα Θεό ο οποίος φανερώθηκε σ΄ εμάς με την ανθρώπινη σάρκα, με την ανθρώπινη φύση, έγινε άνθρωπος σαν κι εμάς από σάρκα και αίμα, άνθρωπος που είχε πλήρη την ανθρώπινη φύση εκτός από την αμαρτία. Αυτός είναι ο Χριστός τον οποίο πιστεύουμε. Ο Θεός ο άχρονος, ο αιώνιος, ο δημιουργός ολοκλήρου του κόσμου ο οποίος μέσα στον χρόνο έρχεται και προσλαμβάνει την δική μας την ανθρώπινη φύση γίνεται Ένας από εμάς. Ενώνεται μαζί μας και μέσα από αυτήν την ένωση του Θεού με τον άνθρωπο, στο πρόσωπο του Χριστού μπορούμε και εμείς όλοι να ελπίζουμε στην προσωπική μας ενότητα με τον Θεό, να ελπίζουμε στην ίδια την σωτηρία μας".

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του διότι η αγάπη του σήμερα τον οδήγησε ανάμεσά μας και να απολαύσουμε του γλυκυτάτου, μεστού, θεολογικού του λόγου που τόσο σημαντικός και ουσιαστικός είναι στην σημερινή εποχή στην οποία βιώνουμε πνευματική κρίση λόγω της πανδημίας.

Ακολούθησε πρωϊνό προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης "Καταφυγή".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Εμφανίσεις: 549