ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΥ 2021

 AAS1322Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα παραμονή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος στο Ναό μας ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ.κ. Θεοδωρήτου, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Βουλευτού κ. Ἰωάννου Καλλιάνου, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης -Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, των Αντιδημάρχων και πλήθους κόσμου που από το πρωί συνέρρεαν, μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεως των λατρευτικών εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας, για να προσκυνήσουν την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος.

 

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του τόνισε:"η Εκκλησία μας είναι ένα πνευματικό θησαυροφυλάκιο των Μεγάλων Πατέρων μας, των Αγίων, των Μαρτύρων, των Ασκητών. Όλοι αυτοί αγιογραφούνται στις Εκκλησίες και είναι η θριαμβεύουσα Εκκλησία και εμείς είμαστε η στρατευομένη, είμαστε ο λαός του Θεού ο αγαπητός ο οποίος έχει τον αρραβώνα, τον αρραβώνα για την μέλλουσα ζωή, για την αιωνιότητα, για την βασιλεία των ουρανών και κάθε φορά η Εκκλησία μας ομορφαίνει τις ημέρες μας με την προβολή και παρουσία των αγίων ανδρών και γυναικών οι οποίοι προσέφεραν με την ζωή τους και με την πίστη τους μαθήματα μοναδικά και μεγάλη χριστιανική παιδαγωγία".

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους των Ιερέων, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των ενοριτών ο οποίος με προθυμία και αγάπη παρευρέθη στην Πανήγυρη ευχόμενος έτη πολλά, μαθουσάλια, θεοπρόβλητα και υγεία κατ΄άμφω.  

Ακολούθησε δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης "Καταφυγή".

Ακουλουθεί φωτογραφικό υλικό

Εμφανίσεις: 500