Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. κ. Κλήμη

Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, παραμονή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κ.κ. Κλήμη, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη μετά των Αντιδημάρχων και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι συνέρρεαν από το πρωϊ για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, καθώς επίσης και την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας η οποία βρίσκεται στο Ναό μας ως Ιερόν Θησαύρισμα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. κ. Κλήμης στον λόγο του ανέλυσε διεξοδικά το μαρτύριο της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος τονίζοντας: «η Αγία προέταξε το θέλημα του Θεού και είπε όχι στο θέλημα του ειδωλολάτρη πατέρα της» και προέτρεψε όλους εμάς λέγοντας: «να μην εμπιστευόμαστε το προσωπικό μας θέλημα, να προτάσουμε το θέλημα του Θεού ‘Κύριε γεννηθήτω το θέλημά Σου’ και όχι τις εγωπαθείς εξάρσεις μας και να αγαπούμε αυτούς που μας μισούν».

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο τονίζοντας: «μεγάλη συγκίνηση μας διακατέχει, διότι είστε κοντά μας ως αντιπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο ευλογημένος λαός της Αγίας Βαρβάρας σας υποδέχεται με πολλή αγάπη και είμαστε υπόχρεοι για την Αρχιερατική τιμή που μας κάνατε να είστε κοντά μας και ευχόμεθα εκ μέσης καρδίας έτη πολλά και θεοτίμητα».

Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ.κ. Κλήμη με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από τους νέους της Ενορίας μας.