Υποδοχή Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ.κ. Αγαθάγγελον και Χειροθεσία εις αναγνώστην δύο Ιεροπαίδων στο Ναό μας

Με μεγάλη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ναό μας η Υποδοχή των Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ.κ. Αγαθάγγελον. Η Υποδοχή έγινε παρουσία των Ιερέων του Ναού, Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ενοριτών του Ναού μας. Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων της Αγίας Τραπέζης της ανακαινισμένης Ιεράς Κρύπτης (σημείο στο οποίο βρέθηκε η Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας) και χειροθεσία εις αναγνώστην δύο Ιεροπαίδων, του Εμμανουήλ Στυλιανάκη και του Γεωργίου Βήχου, οι οποίοι από μικρή ηλικία διακονούν στο Ιερό Βήμα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ.κ. Αγαθάγγελος στο λόγο του μεταξύ άλλων τόνισε ότι : " τρεις είναι οι λόγοι που εμείς οι άνθρωποι τιμούμε την Παναγία μας και τους Αγίους. Ο πρώτος λόγος είναι έτσι δείχνουμε ότι οφείλουμε τα πάντα στον Θεό γιατί πρώτος Εκείνος μας αγάπησε και πρέπει να ζήσουμε σύμφωνα με το θέλημά Του. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι έτσι διαψεύδουμε αυτό που θέλει να πιστεύουμε ο διάβολος ότι δηλαδή μας έχει πάρει όλους με το μέρος του και τρίτον οι Άγιοι δεν προδίδουν ποτέ την εμπιστοσύνη μας, ενώ εμείς άλλα λέμε και άλλα πράττουμε".

Τέλος ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του καθώς επίσης και για την ευλογία που έφερε στο Ναό μας με τα Λείψανα της Αγίας Βαρβάρας.


Εκτύπωση   Email