ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΥΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟ ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΥ 2019

IMG 3944

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα Πανηγυρική Υποδοχή Αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος στο Ναό μας, ως δωρεά της Αποστολικής Διακονίας και του Διευθυντού αυτής Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αγαθαγγέλου και της τριμελούς αντιπροσωπείας Πανοσιολογιωτάτων Ιερέων με επικεφαλή τον π. Δαμασκηνό. Μαζί με το Ιερό Λείψανο εστάλη επιστολή του Μητροπολίτου κ.κ. Αγαθαγγέλου η οποία πιστοποιεί την γνησιότητά του.

Από σήμερα το Ιερό Λείψανο θα βρίσκεται στο Ναό μας στον οποίον θα υμνείται, θα τιμάται και θα γεραίρεται ως τίμιον θησαύρισμα εις μόνιμον την ασφάλειαν και διηνεκή την παράστασιν. 

Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ.κ. Θεοδώρητος παρουσία των Ιερέων, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των ενοριτών. 

Επίσης παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Ο π. Μάξιμος στον λόγο του αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Βαρβάρας η οποία αποκεφαλίστηκε από τον ίδιο τον πατέρα Της και τόνισε ότι την ώρα του αποκεφαλισμού ενώ προσευχόταν άκουσε φωνή εξ ουρανού η οποία την βεβαίωσε για την εκπλήρωση των αιτημάτων Της λέγοντάς Της: "δεύρο ηγιασμένη μου αθληφόρος, αναπαύου εις τα ταμεία του πατρός μου του εν ουρανοίς. Πάντα δε όσα αν ηττήσω, δεδώρηται σοι παρ΄εμού".

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του καθώς επίσης και το Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης που παραχώρησε όχημα για να συνοδέψει την πομπή μέχρι το Ναό.

Στη συνέχεια τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτου.

Τέλος παρατέθηκε εορταστικό δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης "Καταφυγή".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό