ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΒΥΔΟΥ κ.κ.ΚΥΡΙΛΛΟΥ 2017

IMG 0980Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος στο Ναό μας ολοκληρώθηκαν με τον Μεθέορτο Αρχιερατικό Εσπερινό προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ.κ. Κυρίλλου, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων, του Δημάρχου του Δήμου Δάφνης- Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι προσήλθαν καθ΄όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων ασταμάτητα.

Ακολούθησε Ιερά Λιτάνευση στους δρόμους της Δάφνης, όπου οι νέοι του Ναού κράτησαν με συγκίνηση στα χέρια τους την θαυματουργή Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας ενώ παιάνιζε η φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας. Νέοι του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας μας ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και πλήθος κόσμου ακολούθησαν την πομπή με μεγάλη κατάνυξη.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος στο λόγο του μεταξύ άλλων τόνισε: "υπάρχουν άγιοι τους οποίους προσκυνούμε, τους τιμούμε κι αυτό δείχνει ότι η πίστη μας δεν είναι μια θεωρία, αλλά η πίστη μας είναι η αλήθεια και η αλήθεια είναι ζωντανή ανά τους αιώνες. Η Εκκλησία όταν αναδεικνύει μάρτυρες και αγίους δείχνει ότι έχει το πνεύμα του Θεού, το πνεύμα του Χριστού. Τιμούμε τους αγίους διότι τους εδόξασε ο Θεός, τιμούμε τους αγίους διότι διά των πρεσβειών αυτών ελπίζουμε και εμείς να υπάρξει μία φωτεινή διέξοδος στις δικές μας αμαρτίες, στις δικές μας αδυναμίες, στα δικά μας προβλήματα".

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο για την παρουσία του ευχόμενος υγεία, μακροημέρευση και έτη πολλά παρά Κυρίου. 

Με την επιστροφή στο Ναό ψάλθηκαν τα Εγκώμια προς τιμήν της Αγίας και κτητορικό μνημόσυνο εις μνήμην των κτητόρων, των ευεργετών και των δωρητών του Ναού.

Τέλος ακολούθησε δείπνο προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ.κ. Κυρίλλου στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης "Καταφυγή".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό