ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 2018

IMG 6e1d3a2863b4d2b2bba1c7bf9ee6f302 V

Δέκα χρόνια πέρασαν από την εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου. Ως ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπό του, στον πατέρα μας, στον "Χριστόδουλό μας" όπως εκείνος ήθελε να τον αισθανόμαστε, τελέσθηκε σήμερα στο Ναό μας επιμνημόσυνη δέηση, αποδίδοντας φόρο τιμής σε μια κορυφαία προσωπικότητα της Εκκλησίας και της πατρίδας μας κλίνοντας γόνυ στην μνήμη του. 

Απόσπασμα από τα λόγια του, πάντα επίκαιρα θα μείνουν μέσα στις καρδιές μας:

"Και η Μακεδονία είναι αυτή που κρατάει ψηλά τα λάβαρα. Με τέτοιες ιστορίες, αναμνήσεις, με την ιστορική μνήμη καθάρια. Χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς υπολογισμούς, χωρίς έξωθεν υπολογισμούς, χωρίς υπαγορεύσεις.

Γι΄ αυτό καλό θα ήταν όλοι οι Ελληνες από καιρού εις καιρό να έρχονται στην Μακεδονία. Και να προσέχουν που πατάνε. Γιατί σε κάθε βήμα μπορεί να πατήσεις χώμα ιερό. Μπορεί να πατήσεις ένα τάφο. Μπορεί να πατήσεις ένα λείψανο. Είναι διάσπαρτος ο τόπος από θυσία. Αυτή η θυσία μας δίνει ζωή. Αυτή η θυσία μας συντηρεί. Και είναι το αντίδοτο της παγκοσμιοποίησης, που θέλει όλα να τα ισοπεδώσει. Να μη μιλάμε για αγώνες. Να μη μιλάμε για πολέμους. Να μη μιλάμε για θυσίες......"

"...... Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μην ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκιά μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ΄επανάληψη αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Α ν τ ί σ τ α σ η  κ α ι  α ν ά κ α μ ψ η. Για να ξαναβρούμε ότι έχουμε χάσει, γ ι α  ν α  υ π ε ρ α σ π ι σ θ ο ύ μ ε  ό,τ ι  κ ι ν δ υ ν ε ύ ε ι".

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό