Εκδρομές - Προσκυνήματα

 

image 0 02 05 b8d68b264236f55e4644f90ea57824731698ba55502c958ffec12a0aa0f40ec1 V

Το Κέντρο Νεότητος του Ναού μας με υπεύθυνο Ιερέα τον π. Μάξιμο Μητράρα, τον πνευματικό μας πατέρα, διοργάνωσε και πραγματοποίησε για άλλη μία χρονιά προσκύνημα στο ¨Περιβόλι της Παναγιάς¨ το Άγιον Όρος, για τους νέους του Ναού μας.

 

DSC09611

 

Με αισθήματα βαθειάς κατάνυξης και απείρου συγκινήσεως βιώσαμε την προσκυνηματική μας εκδρομή στο Άγιον 'Ορος την εβδομάδα της Διακαινησίμου.

Πραγματικά ζεις μια θεϊκή εμπειρία. Σε μια μικρή παροντική στιγμή ζεις την αιωνιότητα, το απρόσμενο θαύμα, τη χάρη του Θεού, την ευλογία της Παναγίας. Βλέποντας τους ένσαρκους αγγέλους να βιώνουν το θέλημα του Θεού στη ζωή τους, ποθείς και συ κοντά τους την αγιότητα της καθαρότητας, το καθάριο πνευματικό βίωμα.

monastery-of-the-apocalypse

Ο Ναός μας διοργανώνει πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή, 6 - 10 Μαΐου, επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο.

Μία πρωτόγνωρη εμπειρία έζησαν οι 22 νέοι του Ιερού Ναού μας μαζί με τον πνευματικό τους πατέρα και προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας π. Μάξιμο στην προσκυνηματική εκδρομή στο «Περιβόλι της Παναγίας», το Άγιο Όρος.

 

Επιστροφή στις μνήμες και στις ρίζες μας, στην Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία

Ο Ιερός μας Ναός πραγματοποίησε επταήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, που θα μείνει χαραγμένη βαθιά στην καρδιά μας και στο νου μας.

Ιστορικές στιγμές ζήσαμε από την θερμότατη και μέσα σε εγκάρδιο κλίμα υποδοχή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο. Είχαμε την ευλογία να συναντηθούμε με την Α.Θ. Παναγιότητα αλλά και με την Αγία και Ιερά Πατριαρχική Σύνοδο, η οποία μόλις είχε τελειώσει τις εργασίες της.

Αισθανθήκαμε μεγάλη ευλογία διότι ο Πατριάρχης του Γένους μας, μας έκανε κοινωνούς τόσο των Πανορθοδόξων προβληματισμών, όσο και των διαχριστιανικών. Ήταν για μας ιδιαίτερη τιμή, διότι μας ανέλυσε με ιδιαίτερες λεπτομέρειες την οικουμενική πορεία της Ορθοδοξίας, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Μας μίλησε εκτενέστερα για τον διαχριστιανικό διάλογο και ιδίως για την συνάντηση Πατριάρχου και Πάπα, η οποία συνέβη μετά από πενήντα χρόνια στα Ιεροσόλυμα και μας ανέφερε λεπτομερώς, ότι ο σκοπός δεν είναι o Διαθρησκειακός Συγκριτισμός ή αλλιώς οικουμενισμός, αλλά μία απλή και καλή σχέση σε ζητήματα, όπως προβληματισμούς επί θεμάτων τόσο θεολογικών, όσο και κοινωνικών, όπως το πρόβλημα του ρατσισμού, του θρησκευτικού φονταμεταλισμού, της μόλυνσης του περιβάλλοντος, της φτώχειας, της κοινωνικής ανισότητας.

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ